Stadspark Berg & Bos

Een kijkje in de keuken bij…Stadspark Berg en Bos

Wij zijn uitgenodigd bij het team van Stadspark Berg en Bos. Niet voor een kijkje in de keuken, zoals Richard Zunnebeld aangeeft, maar voor een wandeling door het mooie park. We worden door Richard en Wilco ontvangen in de door het team zelf opgeknapte kantine en krijgen een rondleiding.

Wat ziet het er allemaal goed uit. Echt een enorm verschil met de situatie hiervoor!

Richard vertelt dat ze het opknappen van de kantine voor het grootste gedeelte zelf gedaan hebben. Dat kon ook omdat eigenlijk alles in de winter is gedaan. Met hout van bomen uit eigen bos en een lik verf hier en daar kom je een heel eind. Perfect geregeld dus met een klein budget. Vooral de nieuwe locatie van het kantoor is een enorme verbetering. Jarenlang was dit gevestigd in een bouwkeet. Nadat de Fotoservice verhuisd is naar hun eigen pand, kwam daar een ruimte vrij. Deze is omgetoverd tot kantoorruimte.

Richard als locatieverantwoordelijke en Wilco als meewerkend voorman vervangen elkaar vaak. Hoe verloopt de samenwerking tussen jullie? Hebben jullie ieder je eigen taken?

Wilco vertelt dat zij elkaar weliswaar vervangen, maar dat ze in de praktijk toch echt ieder hun eigen focus hebben binnen de werkzaamheden die op het park gedaan worden. Zo neemt Richard vooral alle externe contacten zoals met de gemeente Apeldoorn en pachters voor zijn rekening. Wilco ontfermt zich met name over de planning van de werkzaamheden en de aansturing van het team. Natuurlijk is die lijn niet heel strak gescheiden en ondersteunen ze elkaar daar waar nodig.

Na de rondleiding maken we een wandeling door het park. Na de renovatie van de afgelopen jaren is het nu een erg mooi park.

Richard vertelt dat er voor de renovatie duidelijke keuzes zijn gemaakt over de inrichting. Het park is nu een combinatie van behouden en in ere herstellen van alle authentieke details en een toevoeging van moderne stukken. Zo is het pad rond de vijver hersteld met asfalt met een bepaalde grindmengverhouding en prachtige klassieke bankjes, terwijl het voorplein en het pad naar Apenheul een modern uiterlijk hebben gekregen met een pad van betonnen platen en stoere massief houten banken. De combinatie is een verrassend geheel geworden.

Wil je ook een keer een kijkje nemen in Stadspark Berg en Bos? Dan ben je van harte welkom!