Sportaccommodaties

Een kijkje in de keuken bij… sportaccommodaties Mheenpark en Matenpark

Voor “Een kijkje in de keuken bij…” zijn we op bezoek bij een van de sportaccommodaties van Accres in Apeldoorn. Sonny Brons, 1e beheerder van sportaccommodaties Mheenpark en Matenpark, verteld ons meer over het reilen en zeilen van de sportaccommodaties.

Meewerkend voorman

Sonny verteld dat hij als 1e beheerder eigenlijk een meewerkend voorman is. Hij houdt zich bezig met alle facetten die bij een sportaccommodatie komen kijken. Hij is aanwezig bij wedstrijden en evenementen, werkt mee in de horeca, ziet toe op het onderhoud van de faciliteiten, en denkt mee over de invulling van de marketing en communicatie.

Black light volleybal toernooi

Sonny houdt zich graag bezig met de organisatie van evenementen in zijn sporthallen. Een jaarlijks terugkerend evenement, dat zo’n 150 deelnemers trekt, is het Black Light Volleybal toernooi dat Sonny zelf organiseert.

“Bedrijven, buurten en sportverenigingen kunnen zich aanmelden voor het volleybal toernooi. Iedereen zorgt zelf voor black light kleding. De een heeft fluoriserende sokken, de ander licht gevende schoenen. Én de bal is natuurlijk ook duidelijk zichtbaar in het black light.”

Om de evenementen te promoten werkt hij nauw samen met marketeer Maaike Melenhorst. Samen kijken ze naar de invulling van persberichten, artikelen, social media en uitingen zoals posters en flyers.

“Geen dag is hetzelfde”

“Tijdens een evenement of sportwedstrijd ben ik of één van de andere beheerders altijd aanwezig. Samen met nog een aantal collega’s faciliteren wij de sporters en bezoekers en bemannen we de kantine.”

Tijdens ons gesprek wordt Sonny gebeld. Een van zijn collega’s belt met een vraag over het rooster en wie er de avond daarvoor heeft afgesloten.

“Zo gaat het eigenlijk de hele week door. Ook ’s avonds, in het weekend en op vrije dagen word ik gebeld door collega’s op locatie met vragen. Dat hoort erbij.
Als eerste beheerder ben je de spin in het web. Je moet de taken goed verdelen en overzicht houden op alle processen. Het ene moment ben je een rooster aan het maken, die zelfde middag heb je een afspraak op het hoofdkantoor met de afdeling marketing en ’s avonds sta je drankjes te maken in de kantine tijdens een sporttoernooi. Geen dag is hetzelfde.”

Veel meer dan een sporthal

De sporthallen van Accres worden grotendeels gebruikt door sportverenigingen en scholen. De locaties in het Mheenpark en het Matenpark hebben beide grote tribunes voor toeschouwers van wedstrijden en toernooien.

Maar de sportaccommodaties zijn veel meer dan alleen sporthallen. Locatie Mheenpark is ruim 1.400 m2 groot en locatie Matenpark meer dan 1.000 m2. Bovendien hebben beide locaties een kantine. Hierdoor lenen de locaties zich ook voor commerciële evenement. Zo werden er onlangs een Retro gaming beurs en een rommelmarkt georganiseerd.

Heb je een vraag over een van de locaties of ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor het organiseren van een evenement? Kijk dan op onze website www.sporthallenapeldoorn.nl.