Zwemles weer van start!

Afgelopen weken was Malkander gesloten in verband met de coronacrisis. Hierdoor zijn de zwemlessen ook te komen vervallen. De maatregelen zijn versoepeld, ons zwembad mag weer (gedeeltelijk) open, dus gaan wij ook weer de zwemlessen gefaseerd opstarten.

In overleg met de gemeente Apeldoorn is besloten dat het zwembad eerst alleen beschikbaar wordt gesteld voor zwemlessen en zwemverenigingen. Alle andere activiteiten worden later opgestart. Als de cijfers vanuit RIVM dit toelaten en de opstart met zwemlessen gaat zoals gewenst.

De opstart van de zwemlessen gaat volgens het protocol van de zwembadbranche, die wij gebruiken bij de heropening van ons bad. Wij kunnen niet de hoeveelheid zwemlessen aanbieden als voor de crisis, ook zullen de groepen minder groot zijn. Wij starten met de hogere groepen en de tijd tussen de lessen is verruimd om bezoekers zo min mogelijk te laten kruisen.

Wij zorgen ervoor dat de gasten tijdens de zwemlessen zoveel mogelijk verspreid worden over de accommodatie, zodat er niet teveel bezoekers tegelijk aanwezig zijn. De hele accommodatie is dan ook alleen toegankelijk voor zwemlessen en alle bassins worden gebruikt. Het wedstrijdbad is per 1 juni beschikbaar in verband met werkzaamheden aan het dak.

Er wordt nu hard gewerkt aan de verdeling van de zwemlesgroepen over het beschikbare zwemwater, ruimte en tijd. Binnen enkele dagen ontvangt u een persoonlijke mail over de opstart van de zwemles van uw kind. Het kan zijn dat de zwemles snel wordt opgepakt, maar het kan ook nog heel even duren. Alle kinderen krijgen de kans om de zwemles snel weer op te pakken, we vragen om jullie begrip en flexibiliteit.

Wij moeten er samen voor zorgen dat we de zwemlessen op een veilige en verantwoorde manier kunnen oppakken. Hiervoor moeten we ons met elkaar aan een aantal regels houden. Lees de regels en verloop van de zwemlessen onder coronamaatregelen goed door en bespreek dit met uw kind. Op onze accommodatie zijn de instructies ook duidelijk aangegeven en onze medewerkers helpen u graag op weg. Bij vragen of opmerkingen, laat het ons gerust weten.

Samen krijgen we dit voor elkaar! Wij hebben de kinderen gemist en zien er naar uit om jullie weer te verwelkomen tijdens onze zwemlessen.