Opening van bijzondere fietsenstalling op Kinderboerderij Laag Buurlo

Kinderboerderij Laag Buurlo krijgt een slimme fietsenstalling. Door geïntegreerde zonnepanelen wekt de fietsenstalling zelf stroom op. Elektrische fietsen kunnen daarvan opladen. In het bijzijn van wethouder Wim Willems wordt de fietsenstalling op woensdag 12 december feestelijk geopend.
Het ontwerp van de fietsenstalling is de winnaar van de gemeentelijke duurzaamheidsprijs ‘Apeldoorn daagt u uit!’. Onder deze noemer zocht de gemeente vorig jaar naar nieuwe innovatieve producten waarmee zij eigen gebouwen energiezuiniger kan maken. Diverse bedrijven en particulieren kregen de kans om hun slimme product te presenteren.

De fietsenstalling met solardek is ontworpen en gemonteerd door Jan Halter van het bedrijf Anne France uit Amersfoort. De gebogen staanders van de stalling zijn in roestvast staal uitgevoerd. De zonnepanelen zijn in doorzichtig glas gegoten. Elke module bestaande uit één paneel met staander, kan twee fietsen stallen en heeft een laadpunt voor elektrische fietsen.

Accres, beheerder van Kinderboerderij Laag Buurlo, is erg blij met de bijzondere fietsenstalling. Eefje de Groot-Wiegers: “Het brede en veelal jonge publiek dat op de boerderij komt, kan mooi zien wat een positief effect een dergelijke maatregel heeft. Bovendien komen veel bezoekers met de fiets. Met de overdekte stalling en mogelijkheid om elektrische fietsen op te laden, hebben onze bezoekers er dus ook profijt van.