Aquacentrum Malkander plaatst zonnepanelen op het dak

In samenwerking met Gemeente Apeldoorn maakt Aquacentrum Malkander deze stap op het gebied van verduurzaming. Naar verwachting zullen de zonnepanelen en de renovatie van het dak boven het recreatiebad rond 12 oktober 2019 klaar zijn.

De gemeente Apeldoorn, eigenaar van het bad, heeft aangegeven dat de huidige dakbedekking van Malkander aan vervanging toe is. Accres, waar Malkander onderdeel van is, werkt hier vanuit haar maatschappelijke betrokkenheid graag aan mee. Met oog voor verduurzaming, is er samen met de gemeente gekozen om tijdens dit project de dakplaten gelijk te voorzien van zonnepanelen welke zonlicht omzet in duurzaam opgewekte elektriciteit. Bij de productie van elektriciteit met zonnepanelen komt geen CO2 vrij, waardoor zonne-energie geen klimaatverandering veroorzaakt.

De werkzaamheden, uitgevoerd door dakdekkersbedrijf Elro in opdracht van de gemeente, zijn in augustus van start gegaan en nemen naar verwachting circa 8 weken in beslag. Omdat er boven het recreatiebad gewerkt wordt, is het niet mogelijk gebruik te maken van het recreatiebad, peuterbad, buitenbad en wellnessgedeelte. Alle activiteiten die plaatsvinden in deze baden, komen uit veiligheidsredenen te vervallen. Voor de actuele openingstijden, zie het rooster.